Naziv projekta
„Hrvatski obnovljeni toneri – tiskajmo hrvatsko“; šifra projekta KK.03.2.1.06.0531.

Društvo MENSIS AV d.o.o., Zagreb, osnovano je 2009. godine te se specijaliziralo za distribuciju potrošnog materijala među kojima najznačajniji udio zauzimaju toneri za pisače. Tijekom godina, osim distribucije originalnih tonera, tvrtka je započela i s distribucijom zamjenskih tonera za različite vrste pisača. Tvrtka je u početku u znatnoj mjeri bila usmjerena na prodaju uredskog i potrošnog materijala drugim tvrtkama, a u kasnijoj fazi započela je i s web-shop prodajom zamjenskih tonera te je postala jedna od najčešće korištenih web stranica za nabavku potrošnog materijala i tonera za pisače u Republici Hrvatskoj.

Tvrtka ima organiziranu distribuciju na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, te je cilj tvrtke postati proizvođač obnovljenih tonera za različite proizvođače pisača.

Kratki opis projekta
Projektne aktivnosti odnose se na:

a) Nabavka strojeva za obnavljanje tonera;
b) Promidžba i vidljivost projekta.

Intencija tvrtke je stvoriti vlastiti, nacionalno prepoznatljivi brand kvalitetnih obnovljenih tonera koji će biti ponuđen ne samo domaćem tržištu nego i tržištu u okruženju. Kako bi mogla ostvariti taj cilj, tvrtka će na području grada Petrinje, području nižeg stupnja razvijenosti, otvoriti posebnu, izdvojenu radnu jedinicu u kojoj će se organizirati proizvodnja obnovljenih tonera za različite vrste pisača.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta
Osnovni cilj projekta jest jačanje konkurentnosti i pokretanje proizvodnog procesa proizvodnje obnovljenih tonera, čime bi se stvorile pretpostavke za otvaranje dva nova radna mjesta, te osigurao rast prihoda od prodaje u naredne dvije godine za više od 40%. Navedenim ulaganjima dostići će se proizvodnja od preko 20.000 obnovljenih tonera koji će biti namijenjeni hrvatskom tržištu, te tržištu Slovenije, Austrije i južne Njemačke preko web shopa i indirektnih kupaca, te samim time i postati najveći hrvatski proizvođač obnovljenih tonera s prepoznatljivim brendom na tržištu.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

  • Ukupna vrijednost projekta iznosi 352.695,00 HRK
  • Udio EU u financiranju projekta iznosi 285.000,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta
10.10.2017. – 10.09.2018.

Kontakt za više informacija
e-mail: eantolovic@mensis.hr

Linkovi
www.strukturnifondovi.hr
https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/